prof. dr. sc. Anita Blagojević

Naslovna
Predavači
prof. dr. sc. Anita Blagojević

prof. dr. sc. Anita Blagojević

Anita Blagojević rođena je 24. kolovoza 1975. u Požegi. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Osijeku 2000., izradila rad ekvivalentan magistarskom 2004. (tema: ‘’Porijeklo i razvoj institucije ombudsmana – ombudsman u skandinavskim zemljama’’), a doktorirala je 2009. (tema:’’ Terorizam, antiterorizam i ljudska prava’’). Od dodatnog obrazovanja završila je Pedagoško-psihološku i didaktičko-metodološku izobrazbu na Učiteljskom fakultetu u Osijeku (2010.), te tečaj za miritelje (2007.).

Na Pravnom fakultetu u Osijeku zaposlila se najprije kao znanstveni novak (2000.), potom mlađi asistent (2002.), asistent (2004.), viši asistent (2009.), docent (2011), te izvanredni profesor (od 2016.) na Katedri ustavnih i političkih znanosti. Od 2021. je redovita profesorica na Katedri ustavnog i europskog prava. Bila je aktivno uključena u nekoliko hrvatskih i međunarodnih znanstvenih projekata.

Područja od posebne znanstvene pozornosti su joj ustavno pravo, ljudska prava, antiterorističko zakonodavstvo, lokalna samouprava. Objavila je dvije knjige, te veći broj znanstvenih radova. Sudjelovala je na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama. Aktivno se služi engleskim, a koristi se njemačkim i francuskim jezikom. Članica je Hrvatske udruge za ustavno pravo, Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu, Hrvatske udruge za mirenje, The International Society of Public Law (ICON-S).

Ostali predavači

crosschevron-rightmenu-circle